Zoeken

Olijfolie in Marokko: 200 dirham/liter?

10 oktober 2024 - 16:20 - Marokko

©

Het olijvenseizoen in Marokko moet nog beginnen, maar de prijs van olijven stijgt nu al, met een prijsstijging voor olijfolie tot gevolg.

De prijs voor een kilo olijven ligt in veel regio’s al op 20 dirham. Deze prijsexplosie kondigt dure tijden aan voor Marokkaanse consumenten van olijfolie.

Lees ook: Marokko importeert olijfolie uit Spanje

Voor 100 kilo olijven moet momenteel 2000 dirham worden neergeteld. Volgens schattingen van professionals, geciteerd door Rue20, levert deze hoeveelheid 16 tot 18 liter olijfolie op, mits de kwaliteit van de olijven goed is. Rekening houdend met de kosten van verwerking (arbeid, persen) en commercialisering, komt de prijs voor 100 kilo olijven uit op 2500 dirham.

Investeerders in de sector, die niet graag inleveren op hun winstmarges, aarzelen niet meer om de prijs van een liter olijfolie op 150 dirham of meer vast te stellen.

Lees ook: Waarom de prijs van olijfolie in Marokko met 50% is gestegen

Consumenten moeten er dus rekening mee houden dat ze minstens 150 dirham moeten betalen voor een liter olijfolie van normale kwaliteit, en tot 200 dirham voor een premium olijfolie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team