Zoeken

Marokko importeert olijfolie uit Spanje

7 oktober 2024 - 23:00 - Marokko

©

Marokko is begonnen met het importeren van olijfolie uit Spanje om het tekort aan te vullen en de stijgende prijzen van dit populaire product te bestrijden.

Bronnen binnen de sector melden dat verschillende landbouwcoöperaties toestemming hebben gekregen van de autoriteiten om Spaanse olijfolie te importeren.

Lees ook: Marokko gedwongen olijfolie te importeren

De aanhoudende droogte van de afgelopen zes jaar heeft de Marokkaanse olijfolieproductie sterk verminderd. Terwijl de productie dit jaar 106.000 ton bedroeg, zou deze volgend seizoen kunnen halveren.

Spaanse olijfolie is een logische keuze voor Marokko, omdat Spanje de grootste producent van olijfolie in het Middellandse Zeegebied is. De Spaanse productie zal dit jaar naar verwachting 1,3 miljoen ton bedragen, een stijging van 52% ten opzichte van vorig jaar.

Naast Spanje overweegt Marokko ook import uit Tunesië, waar de productie dit jaar naar verwachting 325.000 ton zal bedragen. Italië kampt eveneens met droogte en heeft daardoor een lagere productie, waardoor het minder aantrekkelijk is als importland.

Lees ook: Waarom de prijs van olijfolie in Marokko met 50% is gestegen

Mogelijk zal Marokko ook kleinere hoeveelheden olijfolie importeren uit Griekenland en Portugal, waar de productie naar verwachting zal stijgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team