Zoeken

Oussama Targhalline: "Ik huilde bijna elke avond na de training"

24 september 2024 - 08:00 - Sport

©

De 22-jarige Marokkaanse middenvelder Oussama Targhalline is trots op het behalen van brons met het Marokkaanse team op de Olympische Spelen in Parijs. Deze historische medaille, de eerste voor Marokko in een teamsport, heeft zijn leven veranderd. "Het is een titel die me veel plezier en trots heeft gebracht", vertelt hij aan Sofoot. "Door de Spelen kennen mensen me en steunen ze me meer. Dat geeft vertrouwen en motiveert me om nog harder te werken voor meer van dit soort titels."

Targhalline’s reis naar de Olympische Spelen begon op 10-jarige leeftijd toen hij zich aansloot bij de Mohammed VI-academie in Casablanca. "Toen ik aankwam, was ik nog een kind en ik verliet de academie pas op mijn 18e. Acht jaar is lang en het heeft me volledig veranderd". Het was niet makkelijk om op jonge leeftijd ver van zijn familie te wonen, maar de academie vormde hem tot de voetballer die hij nu is. "Voordat ik naar de academie ging, was ik een straatvoetballer, technisch maar ongestructureerd. Daar hebben ze me gevormd en zelfs mijn speelstijl veranderd."

Lees ook: Walid Regragui gokt alles op nieuwe generatie

Op 17-jarige leeftijd maakte Oussama Targhalline de overstap naar Olympique Marseille, een droom die uitkwam voor de jonge Marokkaan. "Elk jaar maakten we tournees in Frankrijk en op een dag speelden we tegen Marseille. Daarna vroeg de club aan de academie of ik een test kon doen. Ik ging er een week heen, trainde zelfs met de profs en Villas-Boas. En dat was het. Er waren andere geïnteresseerde clubs, maar als Marseille komt... kun je niet weigeren. In Marokko is Marseille iets magisch."

Hoewel de integratie in het begin moeilijk was vanwege de taalbarrière en het gebrek aan bekende gezichten, hielp Nasser Larguet, zijn voormalige technisch directeur bij de academie, hem op weg. Onder leiding van coach Jorge Sampaoli maakte Targhalline grote stappen in zijn ontwikkeling. "Ik heb aan alle details gewerkt: lichaamshouding, positionering, de eerste aanname, de bal op de juiste voet van je teamgenoot spelen... Met Sampaoli begreep ik de betekenis van elke actie, elk gebaar, het ritme, de counterpressing, het snel herstellen na balverlies. Voor hem was ik alsof ik 50% voetballer was. Hij gaf me de ontbrekende 50% in één jaar."

Na een moeilijke periode bij Marseille na zijn terugkeer van een uitleenbeurt aan het Turkse Alanyaspor, keerde Targhalline terug naar Le Havre, de club waar hij eerder al op huurbasis speelde. "Le Havre deed een interessant voorstel en bood wat ik nodig had: stabiliteit, in een gezonde omgeving waar ze goed voor jonge spelers zorgen en waar ze de ruimte krijgen om te groeien."

Lees ook: Marokkaanse Leeuwenwelpen in trek na Olympisch succes

Na een blessure vorig jaar werkt Targhalline ook met een mental coach om zijn focus te verbeteren en angsten te overwinnen. "Ik heb eraan gewerkt om niet meer bang te zijn om te schieten, want vorig jaar raakte ik geblesseerd tijdens een schot in de warming-up. Nu is dat opgelost en mijn enige doel is om een volledig seizoen bij Le Havre te spelen, in Ligue 1. Ik wil geen stappen overslaan."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team