Zoeken

"Parasitaire gasten" teisteren bruiloften in Marokko

23 oktober 2024 - 10:30 - Marokko

©

De eeuwenoude traditie van ongenode gasten die verschijnen op bruiloften en begrafenissen om te profiteren van gratis eten, is nog steeds springlevend in Marokko.

Deze ’parasieten’, zoals ze worden genoemd, zijn vooral actief in de volkswijken van grote steden als Casablanca. Daar worden vaak tenten opgezet voor feesten en rouwplechtigheden, wat voor deze ongenode gasten een uitgelezen kans biedt om ongemerkt aan te schuiven bij de maaltijden.

Lees ook: Marokkaanse bruiloften: tot 100.000 dirham per uur voor Arabische sterren

Sommige van deze ongenode gasten zijn berucht in Casablanca, zoals de "raket van het eten" en "Kalief" in de wijk Hay Hassani. In de oude stad staan ze zelfs bekend als "de vogels des doods". Met de komst van mobiele telefoons is het voor hen nog makkelijker geworden om informatie uit te wisselen over de locatie en timing van evenementen, zodat ze snel ter plaatse kunnen zijn.

Lees ook: Commando’s voorkomen ongewenste foto’s op Marokkaanse bruiloften

Deze ’parasieten’ verspreiden zich vervolgens onopvallend tussen de gasten. Hun doel, zoveel mogelijk eten en drinken naar binnen werken. Ze profiteren van de beleefdheid van de andere gasten om grote hoeveelheden voedsel te verorberen en drinken zoveel mogelijk glazen thee en frisdrank.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team