Zoeken

8 miljard dirham voor HSL naar Tetouan

18 september 2024 - 21:20 - Marokko

©

Het Marokkaanse spoorwegbedrijf ONCF is bezig met een ambitieus project om de stad Tetouan aan te sluiten op het nationale spoorwegnet en de hogesnelheidslijn Al Boraq. Minister van Transport en Logistiek, Mohamed Abdeljalil, heeft in antwoord op een parlementaire vraag bevestigd dat ONCF een aanbesteding heeft uitgeschreven voor de eerste studies naar deze verbinding.

Het project zal naar verwachting zo’n 8 miljard dirham kosten. Volgens de minister zal de aansluiting van Tetouan niet alleen het reizen voor de inwoners vergemakkelijken, maar ook de ontwikkeling van de hele regio stimuleren, het toerisme bevorderen en werkgelegenheid creëren.

Lees ook: Tetouan krijgt trein én HSL

De eerste stap in dit omvangrijke project is het uitvoeren van haalbaarheidsstudies. Deze zullen inzicht geven in de technische, economische en milieuaspecten van de nieuwe spoorlijn. Naar verwachting zal het nog enkele jaren duren voordat de daadwerkelijke aanleg van start kan gaan.

Lees ook: Marokkaanse HSL in wereldtop snelste treinen

De komst van de hogesnelheidslijn naar Tetouan wordt gezien als een belangrijke impuls voor de noordelijke regio van Marokko. Het zal de reistijd tussen Tetouan en andere grote steden aanzienlijk verkorten en de bereikbaarheid van de regio verbeteren, wat naar verwachting zal leiden tot economische groei en meer toerisme.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team