Zoeken

Regering ondervraagd over lekkende luchthaven Marrakech

20 oktober 2024 - 13:00 - Marokko

©

Hevige regenval afgelopen weekend heeft geleid tot lekkages op het vliegveld Marrakech-Menara. Een parlementslid heeft de regering om opheldering gevraagd over de kwestie.

"De hevige regenval die Marrakech op zondagavond 13 oktober trof, legde de zwakke punten van het dak van de luchthaven Marrakech-Menara bloot. Door de hevige regen stroomde het water over de vloer van sommige delen van de luchthaven als gevolg van aanzienlijke lekkages", zei El Mehdi Fatimi, parlementslid van de USFP-partij, in een schriftelijke vraag aan de minister van Transport, Mohamed Abdeljalil.

Lees ook: Luchthaven Marrakech onder water na stortregens (video)

Het parlementslid wil weten welke maatregelen de regering gaat nemen "om de waterinfiltratie op de luchthaven Marrakech-Menara aan te pakken en te voorkomen dat dergelijke incidenten zich herhalen". Fatimi wil ook weten "of er onderzoeken lopen om de technische of bouwkundige oorzaken van deze lekkages te achterhalen" en of de "normen en voorschriften zijn nageleefd bij de bouw en het onderhoud van de luchthavens om ze bestand te maken tegen uitzonderlijke weersomstandigheden". De parlementariër vroeg ook of "de veiligheid van de luchthavenfaciliteiten recent is geëvalueerd".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team