Zoeken

Spaans bedrijf wint megacontract in Marokko

3 oktober 2024 - 22:10 - Economie

©

Het Spaanse ingenieursbureau Ineco heeft een grote opdracht gekregen van de Marokkaanse overheid. Het bedrijf gaat de haalbaarheidsstudies en het voorontwerp maken voor een nieuwe spoorlijn naar Tanger en Tetouan. Ook Franse bedrijven hadden zich kandidaat gesteld voor deze opdracht.

Het project omvat de aanleg van een spoorlijn die het centrum van Tanger verbindt met het voetbalstadion en de luchthaven, en een spoorlijn tussen Tanger en Tetouan. In totaal gaat het om meer dan 85 kilometer aan nieuwe spoorwegen. Het project maakt deel uit van de Marokkaanse spoorwegstrategie voor 2040.

Lees ook: Tetouan krijgt trein én HSL

"Dit contract is ons eerste spoorwegproject in Marokko en versterkt onze aanwezigheid in het land", zegt Sergio Vázquez Torrón, voorzitter van Ineco. "We zijn al actief in de Marokkaanse luchtvaartsector en hopen dat dit project deuren opent voor de Spaanse spoorwegindustrie."

Lees ook: 8 miljard dirham voor HSL naar Tetouan

Ineco is ook geselecteerd door de Marokkaanse luchthavenbeheerder ONDA voor de ontwikkeling van de infrastructuur van de internationale luchthaven Mohammed V in Casablanca. Dit project omvat de uitbreiding van het luchthaventerrein om aan de toekomstige vraag te kunnen voldoen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team