Zoeken

Strijd om Soufiane Rahimi begonnen

11 augustus 2024 - 20:00 - Sport

©

De lijst met geïnteresseerde clubs voor de Marokkaanse aanvaller Soufiane Rahimi, topscorer van het Olympisch voetbaltoernooi in Parijs, wordt steeds langer. Na zijn glansrol in Parijs heeft nu ook Paris Saint-Germain interesse getoond in de speler van Al Ain.

Rahimi scoorde maar liefst acht doelpunten tijdens het Olympisch toernooi en hielp Marokko aan een historische bronzen medaille. Volgens journalist Mohamed Al-Bekiri heeft PSG een aantrekkelijk bod gedaan op de aanvaller met een marktwaarde van 8 miljoen euro. Zijn contract bij Al Ain loopt nog tot juni 2025.

Lees ook: Europese clubs in de rij voor Marokkaanse topscorer

Eerder toonden ook Europese clubs als Lyon, Villarreal en Stuttgart interesse in Rahimi. Daarnaast lonkten Saoedische clubs als Al-Ittihad en Al Nassr naar de Marokkaan.

Deze interesse is niet verwonderlijk gezien de indrukwekkende prestaties van de 28-jarige aanvaller. Hij is de eerste Afrikaan in de geschiedenis die topscorer werd op een Olympisch voetbaltoernooi, en de eerste speler die acht doelpunten maakte in zes opeenvolgende wedstrijden op de Spelen. Met zijn totaal van acht doelpunten evenaart hij het record van de Egyptenaar Mostafa Riad uit 1964.

Lees ook: Tarik Sektioui reageert op historische medaille

Rahimi leidde zijn club Al Ain vorig seizoen ook naar de overwinning in de Aziatische Champions League. Hij blonk vooral uit in de kwart- en halve finale tegen Al Nassr en Al Hilal, waarin hij zes keer scoorde. Met dertien doelpunten in totaal verbrak hij het clubrecord voor meeste doelpunten in één Champions League-seizoen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team