Zeldzaam incident tijdens Marokko-Spanje

6 augustus 2024 - 18:00 - Sport

©

Een opmerkelijk incident vond plaats tijdens de halve finale van het Olympisch voetbaltoernooi tussen Marokko en Spanje in het Stade Vélodrome in Marseille. De wedstrijd, die uiteindelijk met 2-1 werd gewonnen door Spanje, werd tijdelijk stilgelegd nadat de scheidsrechter geblesseerd raakte.

Na een kwartier spelen, bij een 0-0 stand, kwam de Oezbeekse scheidsrechter Ilgiz Tantashev ongelukkig ten val na een duel tussen de Marokkaanse aanvaller Abdessamad Ezzalzouli en de Spanjaard Marc Pubill. De wedstrijd werd onderbroken zodat Tantashev op het veld behandeld kon worden. Uiteindelijk moest hij strompelend het veld verlaten en werd hij vervangen door de Zweedse vierde official Glenn Nyberg.

Marokko domineerde de eerste helft en kwam op voorsprong dankzij een penalty, benut door Soufiane Rahimi in de 36e minuut. De penalty werd toegekend na een onhandige tackle van de Spaanse verdediger Pablo Barrios op Amir Richardson.

In de tweede helft namen de Spanjaarden het initiatief over. Firmin Lopez, speler van FC Barcelona, profiteerde van een slechte pass van El Ouahdi en maakte gelijk. De Spanjaarden hielden de druk hoog en Juanlu Sanchez scoorde in de 85e minuut met een puntertje in de verre hoek, waarmee hij Spanje de overwinning bezorgde.

Spanje zal het in de finale van het Olympisch voetbaltoernooi opnemen tegen Frankrijk. Deze wedstrijd wordt vrijdag gespeeld in het Parc des Princes in Parijs.