Zoeken

Verenigd Koninkrijk raadt reizen naar Marokko af

30 september 2024 - 10:30 - Marokko

©

Het Verenigd Koninkrijk heeft besloten om verschillende landen, waaronder Marokko, Algerije, Tunesië, Egypte, Israël, de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië, op de lijst van te vermijden bestemmingen te plaatsen voor zijn burgers, vanwege het risico op escalatie van het conflict tussen Israël en de Libanese Hezbollah.

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken, het Foreign Office, heeft Britse vakantiegangers en toeristen geadviseerd om niet naar 18 landen te reizen, waaronder Bahrein, Algerije, de Verenigde Arabische Emiraten, Tunesië, Syrië, Jordanië, Irak, Israël, de Palestijnse bezette gebieden, Qatar, Oman, Marokko, Libië, Iran, Koeweit, Saoedi-Arabië, Jemen en Libanon. "De lopende vijandelijkheden tussen Israël en Libanon kunnen snel escaleren en risico’s vormen voor de hele regio," waarschuwt het Foreign Office.

Lees ook: Marokko alert op explosiegevaar lithium batterijen na Libanon-drama

Israël blijft bombardementen uitvoeren op Libanon, na Hassan Nasrallah, leider van de Libanese Hezbollah, te hebben vermoord. Een Israëlische luchtaanval op een huis in de stad Ain, in de Bekaa-vallei in het oosten van Libanon, heeft zondag 11 doden veroorzaakt, meldt het Libanese persbureau. Volgens het Libanese ministerie van Volksgezondheid zijn er zes mensen gedood en 91 gewond geraakt bij bijzonder hevige Israëlische luchtaanvallen op de zuidelijke buitenwijken van Beiroet, de thuisbasis van Hezbollah.

Meer dan 1000 mensen zijn gedood in Libanon en meer dan 6000 zijn gewond geraakt als gevolg van Israëlische aanvallen in de afgelopen twee weken, meldt het ministerie van Volksgezondheid. Bijna een miljoen mensen zouden zijn ontheemd door de Israëlische bombardementen op Libanon, wat het grootste aantal ontheemden in de geschiedenis van het land betekent, aldus premier Najib Mikati van Libanon tijdens een persconferentie op zondag.

Lees ook: Crisis in Libanon: Marokkanen roepen om hulp

Het Foreign Office raadt Britse vakantiegangers en toeristen aan om de reisadviezen en andere media te volgen, "omdat de situatie snel verandert."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team