Zoeken

Vrachtwagens met Marokkaanse symbolen door Europa (foto’s)

16 augustus 2024 - 09:40 - Marokko

©

Meer dan 80 internationale vrachtwagens rijden momenteel door verschillende Europese en Afrikaanse landen, versierd met de kaart van Marokko, het nationale embleem, en diverse symbolen en citaten uit koninklijke toespraken.

Deze actie, die in Agadir is gestart, heeft als doel de wereld te informeren over de kwestie van de Marokkaanse territoriale eenheid en de rechtvaardigheid van het Marokkaanse standpunt over de Sahara.

Lees ook: Frankrijk neemt kaart van Marokko met Sahara aan

Mohamed Ousalat, een actieve deelnemer in het transportwezen en initiatiefnemer van deze actie, verklaarde: "Het idee komt voort uit ons sterke en diepgewortelde geloof in het belang van parallelle diplomatie voor de verdediging van volksbelangen. Na de opeenvolgende successen van onze Koning en de Marokkaanse staat in onze nationale zaak, konden we niet anders dan initiatieven ondersteunen die dezelfde koers volgen."

"Ware en oprechte patriottisme, dat van generatie op generatie wordt doorgegeven, is de belangrijkste drijfveer om deel te nemen aan alles wat in het belang is van ons land, op elke gelegenheid en in elke plaats. Vandaag, terwijl we de herdenking van de terugkeer van de provincie Oued Eddahab vieren, kunnen we niet anders dan al onze middelen inzetten om ons land en zijn zaak in de hele wereld te promoten," aldus Ousalat

"We hebben zorgvuldig en in opvallende kleuren de kaart van Marokko, het nationale embleem, en stickers met Marokkaans zelige en citaten uit de toespraken van Zijne Majesteit de Koning over de kwestie van de Marokkaanse Sahara op de prominente plaatsen van de vrachtwagens geplaatst. Daarnaast hebben we ook afbeeldingen van het nationale voetbalteam toegevoegd om Marokko’s kandidatuur voor het WK 2030 en andere continentale competities te promoten," concludeert de initiatiefnemer.

Lees ook: Sahara-rel: Marokkaans paviljoen gesloten op Olympische Spelen

Over de voortzetting van deze promotiecampagne zei Ousalat: "Vandaag hebben we 40 landen in Europa en Afrika bereikt, en we zullen zeker doorgaan met als doel zoveel mogelijk landen te bereiken, vooral die met een wisselende houding ten opzichte van onze nationale zaak. We zullen ook extra vrachtwagens inzetten om de promotie van Marokko als gastland voor het WK en als toeristische bestemming te ondersteunen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team