Zoeken

Wijzigingen voor Marokkaanse voetbalwedstrijden

8 september 2024 - 23:50 - Sport

©

Na de wedstrijd van de Atlas Leeuwen tegen Lesotho aanstaande maandag sluit het Adrar-stadion in Agadir zijn deuren. Deze sluiting markeert het begin van een grootschalige renovatie van sportfaciliteiten in Marokko.

De Marokkaanse voetbalbond heeft bevestigd dat de volgende wedstrijden van de Atlas Leeuwen, gepland voor oktober in het kader van de kwalificaties voor de Afrika Cup 2025, zullen plaatsvinden in Oujda. Deze verandering van locatie zal geen invloed hebben op de vastberadenheid van de mannen van Walid Regragui om hun ongeslagen reeks voort te zetten.

Lees ook: WK-rol voor Nador, Al Hoceima en Saidia

Voor Hassania d’Agadir betekent dit echter het begin van een uitdaging. Zonder hun thuisbasis zal de club uit Agadir een nieuw speelveld moeten vinden voor de rest van het kampioenschap. Andere topteams delen dit probleem, aangezien ook de stadions in Marrakech, Rabat, Fez en Casablanca binnenkort gerenoveerd zullen worden.

Lees ook: Marokko in volle metamorfose

Deze reeks sluitingen onderstreept de ambitie van Marokko, dat zich voorbereidt op het hosten van twee grote voetbaltoernooien: de Afrika Cup in 2025 en, nog belangrijker, het WK voetbal in 2030, samen met Spanje en Portugal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team