Zoeken

Abdel zet familietraditie voort in Europa

16 september 2024 - 14:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Een 53-jarige Marokkaanse man, Abdel Bel Haj, woonachtig in Les Sables-d’Olonne in Frankrijk, heeft zijn baan in de bouw opgegeven om het olijfbedrijf van zijn ouders in Marokko nieuw leven in te blazen. Hij exporteert nu volledig biologische olijfolie naar Frankrijk.

"Mijn vader had in Taza, Marokko, een olijfgaard met meer dan 2500 bomen. Hij had die beetje bij beetje uitgebreid door stukken land bij te kopen. Maar de olijven bleven daar. Ze werden opgekocht door een coöperatie", vertelt hij aan Actu.fr.

Lees ook: Spaanse politie neemt olijfolie in beslag bij grens Marokko, reiziger doet aangifte

Na het overlijden van zijn ouders tijdens de Covid-19-pandemie, besloot hij zijn plannen te versnellen. Hij ging naar de familieboerderij en begon op traditionele wijze olijfolie te produceren. Binnen zes maanden had hij zijn eerste olie. "Ik liet het vrienden proeven en ze waren meteen enthousiast. Een vriend van mij, die restauranthouder is, zei dat ik een uitzonderlijk product had", vertelt Abdel blij. Op advies van zijn vriend besloot hij de olie in de Vendée te verkopen. Hij heeft al een voorraad van 5000 liter.

Lees ook: Import olijven als oplossing voor dure olijfolie in Marokko?

Abdel wil graag samenwerken met restaurants en delicatessenzaken, of misschien zelfs zijn eigen winkel openen in Les Sables-d’Olonne. Hij zal zijn toekomstige olie ’Baz’ noemen, een acroniem van de voornamen van zijn ouders.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team