Zoeken

Politicus Barcelona wil Casablanca weren van festival vanwege anti-homowet

7 september 2024 - 09:40 - Wereld

©

Een gemeenteraadslid in Barcelona probeert te voorkomen dat de stad Casablanca te gast is op het jaarlijkse festival La Mercè. Daniel Sirera, van de conservatieve Volkspartij (PP), vindt dat Casablanca geen plek verdient op het festival omdat homoseksualiteit in Marokko strafbaar is.

Sirera heeft een brief gestuurd aan burgemeester Jaume Collboni waarin hij vraagt om de uitnodiging in te trekken. Hij stelt dat Casablanca een stad is "waar de mensenrechten niet worden gerespecteerd" en benadrukte in een persconferentie dat Collboni, die openlijk homoseksueel is, in Casablanca geen burgemeester zou kunnen zijn vanwege zijn geaardheid.

Lees ook: Spaanse burgemeester onder vuur na anti-Marokkaanse uitspraken

"Een stad die homoseksualiteit bestraft met vier jaar gevangenisstraf zou niet uitgenodigd moeten worden voor de festiviteiten in Barcelona", aldus Sirera. Hij pleit ervoor dat alle politieke partijen in de gemeenteraad betrokken worden bij de keuze van gaststeden om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen.

Lees ook: Ceuta-crisis: Spaanse regering verdedigt Marokko

Casablanca werd in januari aangekondigd als gaststad voor La Mercè 2024. Het festival, dat van 20 tot 24 september plaatsvindt, zou tal van Marokkaanse artiesten verwelkomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team