Zoeken

Bondscoach Centraal-Afrika haalt uit naar Sofyan Amrabat

16 oktober 2024 - 19:40 - Sport

©

Raoul Savoy, de bondscoach van de Centraal-Afrikaanse Republiek, heeft na de 4-0 nederlaag tegen Marokko felle kritiek geuit op de arbitrage. Tijdens de persconferentie berkitiseerde hij met name het gedrag van de Marokkaanse middenvelder Sofyan Amrabat.

"Ik begrijp niet dat een speler als Amrabat niet met een gele kaart eindigt. Hij maakt steeds gemene overtredingen, en toch laten ze hem met rust", aldus Savoy. Hij betreurde ook het gebrek aan disciplinaire maatregelen tegen andere Marokkaanse spelers. "Veel spelers hadden een gele kaart moeten krijgen, maar dat is niet gebeurd", voegde hij eraan toe.

Lees ook: Oud-international vol lof over Azzedine Ounahi na glansrol

Savoy erkende wel de superioriteit van Marokko, dat hij de "beste ploeg van Afrika op dit moment"noemt. Toch was hij bitter over de arbitrage. "Wie er vanavond ook had gespeeld, zou een pak slaag hebben gekregen", gaf hij toe. "Maar als de scheidsrechter ook zijn werk had gedaan, zou dat ons een beetje helpen. Want Amrabat, het is bijvoorbeeld niet normaal dat hij de wedstrijd zonder kaart eindigt."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team