Zoeken

Casablanca, spookstad

21 augustus 2024 - 18:50 - Marokko

©

Terwijl steden als Marrakech, Agadir en Tanger een toestroom van toeristen verwelkomen, kampt Casablanca met een afnemende populariteit.

Het aantal toeristen dat via de luchthaven Mohammed V arriveert, groeide in juni met slechts 1%, terwijl andere steden een groei van 18% tot 37% zagen. Ook het aantal overnachtingen in hotels daalde in Casablanca met 3%, terwijl andere steden een stijging tot wel 32% noteerden.

Lees ook: Marokko overweegt toeristenbelasting

Volgens L’Économiste zijn er meerdere oorzaken voor deze ontwikkeling. Casablanca is vooral aantrekkelijk voor stedentrips en zakelijk toerisme, segmenten die in de zomermaanden juni, juli en augustus minder populair zijn. Daarnaast ontbreekt het de stad aan voldoende amusement en recreatiemogelijkheden. Ook zijn veel hotels verouderd en bieden ze weinig vernieuwends. Verder wordt gewezen op het gebrek aan zichtbaarheid en de vertraging bij de opening van belangrijke infrastructuur, zoals een nieuwe cruiseterminal, een congrescentrum, een theater, een dierentuin en een archeologisch museum.

Lees ook: Marokkaanse diaspora mijdt duur Marokko deze zomer

Tenslotte spelen de vele wegwerkzaamheden en de daaruit voortvloeiende verkeersopstoppingen een negatieve rol. Deze factoren dragen bij aan een minder aantrekkelijk beeld van Casablanca voor potentiële bezoekers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team