Zoeken

Hoge vakantieprijzen in Marokko: parlement grijpt in

5 september 2024 - 08:00 - Marokko

©

De hoge prijzen voor vakanties in eigen land hebben ertoe geleid dat veel Marokkanen hun heil zochten in het buitenland, met name in Spanje, Italië en Portugal. De PPS-fractie in het Marokkaanse parlement heeft minister van Toerisme Fatim-Zahra Ammor hierover aan de tand gevoeld.

Het binnenlandse toerisme lijdt onder de torenhoge prijzen die toeristen moeten betalen. In een schriftelijke vraag aan de minister uitte de PPS-leden scherpe kritiek. Ze wezen erop dat sommige toeristische instellingen en agentschappen zich niet aan de wet houden en hun klanten niet correct behandelen. Een van de grootste problemen is het opleggen van buitensporige prijzen voor verschillende toeristische diensten.

Lees ook: Terugreis Marokkaanse diaspora: wachtrijen, drukte en hoge prijzen

Volgens de politieke partij bevestigen berichten in de Marokkaanse media dat er grote wanorde heerst in de prijzen voor accommodaties en andere toeristische diensten. De prijzen in populaire toeristische bestemmingen zijn sterk gestegen en liggen ver boven wat de meeste Marokkaanse gezinnen kunnen betalen. Dit is volgens de partij een flagrante schending van de wet.

Lees ook: Marokkaanse stad scoort hoog als meest betaalbare bestemming

Ook op de markt voor vakantiewoningen zijn er problemen. Veel gezinnen zijn slachtoffer geworden van fraude en oplichting via websites, omdat er onvoldoende toezicht en controle is. De partij roept de regering op om in te grijpen en de kwaliteit, prijzen en kosten van het binnenlandse toerisme te reguleren. Ze pleiten voor een eerlijke promotie van toerisme in alle regio’s, zodat burgers niet worden blootgesteld aan woekerprijzen en uitbuiting tijdens hun vakantie, vooral niet in de zomer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team