Zoeken

Ismaïl Baouf kiest voor Marokko, België voert druk uit

23 oktober 2024 - 17:10 - Sport

©

Ismaïl Baouf, een 18-jarige voetballer van Anderlecht, heeft ervoor gekozen om voor Marokko te spelen, ondanks druk vanuit België.

Baouf, die in verschillende Belgische jeugdteams heeft gespeeld en zelfs aanvoerder was van de Onder 19, heeft inmiddels de Marokkaanse sportnationaliteit en traint mee met het Marokkaanse team onder 20. De Belgische voetbalbond probeert hem echter op andere gedachten te brengen.

Lees ook: Strijd Marokko-Europa voor binationals verhevigt

"Mijn zoon Ismaïl heeft met heel zijn hart en ziel voor Marokko gekozen. Daarom heeft hij besloten om niet meer voor België te spelen", zegt zijn vader Rachid Baouf in een interview met Al Araby Al Jadeed. "Hij is blij om voor zijn land uit te komen en is vastbesloten om zijn stempel te drukken op toekomstige toernooien. We zijn trots op hem en hopen dat hij snel zijn waarde zal bewijzen bij de Atlas Leeuwen, bijvoorbeeld tijdens de Afrika Cup volgend jaar in Marokko."

Lees ook: Jong voetbaltalent Ayyoub Bouaddi onder druk

Ismaïl Baouf staat nog tot de zomer van 2026 onder contract bij Anderlecht. Zijn vader benadrukt dat zijn zoon niet van plan is om terug te komen op zijn beslissing.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team