Zoeken

Marokkanen vluchten massaal naar het buitenland voor vakantie

23 augustus 2024 - 08:50 - Marokko

©

Het binnenlandse toerisme in Marokko heeft het moeilijk. Een aanzienlijk aantal Marokkanen heeft ervoor gekozen om deze zomer hun vakantie buiten het koninkrijk door te brengen. Deze trend baart zorgen en wijst op de ineffectiviteit van het overheidsbeleid op het gebied van toerisme.

Het Observatorium voor Toerisme bevestigt deze neerwaartse trend in binnenlands toerisme, hoewel er geen concrete cijfers worden genoemd. In juli verlieten veel Marokkanen het land om hun zomervakantie in Europa door te brengen, voornamelijk in Zuid-Spanje. Deze toestroom naar het Iberisch schiereiland, maar ook naar Turkije en Portugal, zette zich voort in augustus.

Lees ook: Vakantie in eigen land geen optie voor de Marokkanen

Marokkanen geven de voorkeur aan deze Europese bestemmingen vanwege de lagere prijzen en de betere kwaliteit van de toeristische diensten in vergelijking met Marokko. Terwijl hoteliers en restauranthouders klagen over het gebrek aan Marokkaanse toeristen, wrijven reisbureaus in hun handen. "We zijn dit jaar echt verrast. Steeds meer Marokkanen maken gebruik van onze diensten om reizen naar het buitenland te organiseren. Zowel de middenklasse als de hogere klasse hebben dezelfde wensen: een vakantie niet te ver weg in kwalitatief goede hotels met redelijke prijzen", zegt een medewerker van een populair reisbureau.

Hij voegt eraan toe: "Degenen met een visum kiezen voor de Costa del Sol en velen deze zomer voor Mallorca, evenals voor Portugal waar de aanbiedingen aantrekkelijk zijn. Anderen, en dat zijn er veel, kiezen voor Turkije, wat ook een populaire bestemming is." Sommige Marokkanen hebben zelfs een voorkeur voor verre bestemmingen zoals Bali of Thailand. De overdreven hoge prijzen en de slechte kwaliteit van de toeristische diensten in Marokko, evenals het slechte onderhoud van de stranden en de overvloed aan straatverkopers en verhuurders van parasols tijdens het zomerseizoen, zijn enkele van de redenen waarom Marokkanen kiezen voor een vakantie in het buitenland.

Lees ook: Marokkanen vluchten naar buitenland voor betaalbare vakantie

"Zelfs de Marokkanen uit het buitenland, die tijdens het zomerseizoen over een aanzienlijke koopkracht beschikken, zijn dit jaar minder talrijk", merkt dezelfde bron op. Deze situatie heeft gevolgen voor de Marokkaanse toeristische sector. In een recent rapport betreurde de parlementaire commissie, belast met de evaluatie van het overheidsbeleid op het gebied van toerisme, het ontbreken van een strategisch plan om het binnenlands toerisme te bevorderen en kwalitatief goede aanbiedingen en diensten tegen redelijke prijzen aan te bieden aan Marokkaanse gezinnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team