Zoeken

Marokko hoopt op betere plek in FIFA-ranking

21 oktober 2024 - 08:00 - Sport

©

Marokko hoopt op een 13e plaats op de FIFA-wereldranglijst die op 24 oktober wordt gepubliceerd. De Atlas Leeuwen wonnen hun wedstrijden tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek met 5-0 en 4-0 in de kwalificatie voor de Afrika Cup 2025.

Dankzij deze overwinningen komt Marokko op 1681 punten en zou het de hoogste Afrikaanse en Arabische natie op de ranglijst worden.

Lees ook: Atlas Leeuwen ongeslagen, maar met tekortkomingen

Senegal behoudt naar verwachting de tweede plaats in Afrika en stijgt naar de 20e plaats wereldwijd. Egypte zakt naar de 30e plaats en Nigeria stijgt drie plaatsen naar de 36e plaats. Algerije stijgt naar de 38e plaats na twee overwinningen op Togo in de Afrika Cup-kwalificatie.

Saoedi-Arabië daalt naar verwachting drie plaatsen naar de 59e plaats na een nederlaag tegen Japan en een gelijkspel tegen Bahrein in de WK-kwalificatie. Argentinië blijft aan kop van de ranglijst, gevolgd door Frankrijk, Spanje, Engeland en Brazilië.

Lees ook: Walid Regragui niet blij ondanks ruime zege Marokko

Bondscoach Walid Regragui heeft in 30 wedstrijden 20 keer gewonnen, 6 keer gelijkgespeeld en 4 keer verloren. Hij is de eerste Marokkaanse coach die deze prestatie levert in 30 wedstrijden. Marokko heeft in die wedstrijden 46 doelpunten gemaakt en er slechts 14 tegen gekregen. De ploeg is ook al zeven wedstrijden ongeslagen. In november speelt Marokko tegen Gabon en Lesotho in de kwalificatie voor de Afrika Cup.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team