Zoeken

Marokko rolt rode loper uit voor investeringen Marokkaanse diaspora

29 september 2024 - 08:50 - Marokkanen in het buitenland

©

In Londen vond onlangs een belangrijke bijeenkomst plaats om investeringen van Marokkanen die in het buitenland wonen in Marokko te stimuleren. Marokkaanse experts en functionarissen namen deel aan deze conferentie, georganiseerd door de Stichting Trophées Marocains du Monde (TMM).

Het doel van de bijeenkomst was om de dialoog tussen publieke en private instanties te bevorderen en zo investeringen van de Marokkaanse diaspora aan te moedigen. Onderwerpen als nieuwe uitdagingen, financieringsmogelijkheden en institutionele ondersteuning stonden centraal. Aanwezig waren onder meer de Marokkaanse consul-generaal in Londen, Mouaad Ibriz, adviseurs van het stadsdeel Westminster, leden van de Raad van de Marokkaanse Gemeenschap in het Buitenland (CCME) en vertegenwoordigers van Marokkaanse banken in het Verenigd Koninkrijk.

Lees ook: Geld van Marokkaanse diaspora geeft Marokko flinke boost

Ali Mahrez, vertegenwoordiger van het Marokkaanse Agentschap voor de Ontwikkeling van Investeringen en Export (AMDIE), benadrukte dat het agentschap zich inzet om de Marokkaanse diaspora te voorzien van informatie en advies over investeringsmogelijkheden in Marokko. Dit sluit aan bij de koninklijke richtlijnen uit 2022 om effectieve communicatiekanalen met de Marokkaanse diaspora op te zetten.

Ook het bedrijfsleven speelt een rol in het ondersteunen van Marokkanen die in het buitenland wonen en in Marokko willen investeren. Karim Amor van de Algemene Confederatie van Marokkaanse Ondernemingen (CGEM), die zich richt op de Marokkaanse diaspora, onderstreepte de betrokkenheid van de private sector. Hij gaf aan dat ze bereid zijn om de Marokkaanse diaspora die in dezelfde sectoren of regio’s willen investeren met elkaar in contact te brengen, om zo een gunstig ondernemingsklimaat te creëren en de aanpassing aan de markt te vergemakkelijken.

Lees ook: Stemrecht Marokkaanse diaspora blijft verre droom

Mohammed Afrine, CEO van Bank of Africa EuroServices, voegde daaraan toe dat de banksector klaarstaat om de Marokkaanse diaspora te begeleiden bij het realiseren en financieren van hun projecten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team