Zoeken

Marokko kandidaat voor WK zaalvoetbal

2 oktober 2024 - 22:10 - Sport

©

Marokko is van plan zich kandidaat te stellen voor de organisatie van het volgende WK zaalvoetbal. Dat heeft Fouzi Lekjaa, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond FRMF, dinsdag bekendgemaakt.

Lekjaa deed deze aankondiging tijdens een ceremonie ter ere van het Marokkaanse zaalvoetbalteam, dat de kwartfinales van het huidige WK in Oezbekistan heeft bereikt. Dit toernooi duurt nog tot 6 oktober.

Lees ook: Emotioneel bericht Marokkaans futsalteam na uitschakeling op WK

Fouzi Lekjaa benadrukte dat de FRMF, onder leiding van Koning Mohammed VI en volgens zijn instructies, werkt aan de promotie van het Marokkaanse voetbal "om een leidende positie te verwerven op regionaal, continentaal en internationaal niveau". Hij feliciteerde de Atlas Leeuwen met hun prestaties op het WK. Ook riep hij alle betrokkenen bij het Marokkaanse zaalvoetbal op om een haalbaar plan te ontwikkelen voor de organisatie van het volgende WK, dat Marokko graag wil binnenhalen.

Lees ook: Marokko’s WK-droom spat uiteen tegen Brazilië

Het is nog niet bekend wanneer en waar het volgende WK zaalvoetbal zal plaatsvinden. De wereldvoetbalbond FIFA zal de kandidaturen evalueren en uiteindelijk een besluit nemen over het gastland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team