Zoeken

Nador en Driouch rekenen op investeringen Marokkaanse diaspora

4 oktober 2024 - 18:50 - Marokkanen in het buitenland

©

Nador en Driouch, twee provincies met onbenut economisch potentieel in Noord-Marokko, willen de Marokkaanse diaspora aantrekken om te investeren in de regio. Er komt een onderzoek naar lokale kansen en de ontwikkeling van modelprojecten die passen bij de economische en sociale omstandigheden in beide provincies.

Het project, gefinancierd door het Franse ontwikkelingsagentschap AFD, wordt gecoördineerd door het Mediterraan Centrum voor Economie en Ontwikkeling, in samenwerking met de regionale raad en de gouverneur van de regio Oriental. Het doel is om de economische mogelijkheden van Nador en Driouch optimaal te benutten, rekening houdend met de specifieke sociale context.

Lees ook: Chinese gigant kiest Nador voor windturbinefabriek

Het onderzoek richt zich op het ontwikkelen van modelprojecten die aansluiten bij de lokale situatie, om investeringen door Marokkanen die in het buitenland wonen, in hun regio van herkomst te vergemakkelijken. De huidige economische situatie in beide provincies wordt geanalyseerd, met aandacht voor kansrijke sectoren, beschikbare natuurlijke hulpbronnen en bestaande infrastructuur. Ook worden doelmarkten geëvalueerd en worden er voorstellen gedaan voor haalbare projecten.

Lees ook: Marokko rolt rode loper uit voor investeringen Marokkaanse diaspora

Het onderzoek verloopt in verschillende fasen, waaronder een analyse van de sociaaleconomische context, een evaluatie van markten en concurrentie, en de presentatie van concrete projecten. Er wordt speciale aandacht besteed aan het creëren van duurzame projecten die bijdragen aan de lokale economische ontwikkeling en de emancipatie van vrouwen in de regio.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team