Zoeken

Programma van de Franse president in Marokko

24 oktober 2024 - 06:00 - Marokko

©

De Franse president Emmanuel Macron zal van 28 tot 30 oktober in Marokko zijn voor een staatsbezoek, dat plaatsvindt te midden van de verbeterde relaties tussen Marokko en Frankrijk.

Het bezoek is gericht op het herbevestigen van de steun van Parijs voor de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara. Macron arriveert op 28 oktober om 17:00 uur lokale tijd in Rabat, waar hij wordt verwelkomd door Koning Mohammed VI.

Lees ook: Koning Mohammed VI bedankt Franse president voor "eerlijke" steun

Het programma van het staatsbezoek van Macron is inmiddels bekend. Bij zijn aankomst zal er een officiële ceremonie plaatsvinden op de esplanade van het Mechouar paleis. Dezelfde avond is er ook een privé-gesprek gepland tussen de Franse president en de monarch. Na dit gesprek zal er een staatsdiner worden georganiseerd ter ere van de Franse delegatie, die uit ongeveer 150 personen bestaat, waaronder meerdere ministers.

De volgende dag zal Emmanuel Macron een toespraak houden voor het Marokkaanse parlement, waarin hij de belangrijke onderwerpen van de politieke en economische samenwerking tussen beide landen zal belichten. ’s Avonds zal hij opnieuw deelnemen aan een staatsdiner in het koninklijk paleis, waar hij de hoogste eer van het koninkrijk zal ontvangen. Kroonprins Moulay Hassan wordt dan eveneens onderscheiden met het Franse Grootkruis van het Legioen van Eer, die hem door Macron zal worden overhandigd.

Lees ook: Plannen Franse President in Marokko bekend

Op 29 oktober, de laatste dag van zijn officiële bezoek, zal Emmanuel Macron de Franse gemeenschap in Marokko ontmoeten. Na deze ontmoeting vertrekt hij naar de luchthaven van Rabat om terug te keren naar Parijs, waar hij zal worden vergezeld door de Marokkaanse premier Aziz Akhannouch.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team