Zoeken

Soufiane Benjdida schittert bij club na moeilijke start

18 september 2024 - 23:50 - Sport

©

De Marokkaanse aanvaller Soufiane Benjdida van Standard Luik heeft afgelopen vrijdag een geweldige prestatie geleverd tegen Dender (2-0). Hij scoorde een penalty en gaf een assist, waarmee hij zijn critici de mond snoerde.

De 23-jarige international heeft het vertrouwen gewonnen van de Kroatische trainer Ivan Leko en was doorslaggevend in de wedstrijd tegen Dender. "In een dominant team kan hij het verschil maken, hij is een echte spits. Je moet hem geen ruimte geven. Tegen Genk, in een lastige wedstrijd, kreeg hij maar één kans en die benutte hij (het doelpunt werd later afgekeurd). Dat bewijst dat hij iets speciaals heeft", zei Marc Wilmots, ex-bondscoach van België, twee weken geleden over Benjdida.

Lees ook: Achraf Hakimi, de joker van PSG

Wilmots had Benjdida al opgemerkt toen hij trainer was van Raja Casablanca. De jonge speler zat toen bij het tweede elftal en Wilmots haalde hem naar het eerste. Een goede zet, want Benjdida scoorde dat seizoen 8 doelpunten en werd gezien als een groot talent in het Marokkaanse voetbal. Maar door financiële problemen moest Raja hem verkopen en Standard, dat interesse had getoond, kon hem voor een redelijke prijs overnemen.

Bij zijn aankomst in België sprak Benjdida geen Frans, wat zijn integratie bij de beloften van Standard bemoeilijkte. Hij was een stille maar harde werker en eindigde het seizoen met zes doelpunten. Hij viel op in het eerste elftal nadat hij aan het einde van vorig seizoen door Ivan Leko werd opgeroepen en scoorde tegen KV Mechelen. Dit doelpunt overtuigde de clubleiding om hem een kans te geven.

Lees ook: Noussair Mazraoui maakt indruk bij Manchester United

Soufiane Benjdida probeert nu te bewijzen dat hij een vaste plek in het elftal verdient. Hoewel hij nog niet in zijn eentje de aanval kan dragen, lijkt hij effectiever in een duo. Hij is vastbesloten om zijn talent bij Standard te laten zien en wilde ondanks zijn mindere vorm en de tegenvallende resultaten van vorig seizoen bij de club blijven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team