Zoeken

Terugkeer Marokkaanse diaspora wordt nachtmerrie

22 augustus 2024 - 11:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokkanen die in het buitenland wonen en naar Marokko zijn gekomen voor hun zomervakantie, worden geconfronteerd met een onaangename verrassing wanneer ze naar huis willen terugkeren. De prijzen voor veerboottickets tussen Marokko en Spanje zijn de afgelopen weken explosief gestegen.

Niet alleen de Marokkaanse diaspora, maar ook Marokkaanse reizigers die hun vakantie in Zuid-Spanje doorbrengen, worden geconfronteerd met torenhoge prijzen. Deze prijzen zijn zelfs hoger dan die voor overtochten naar de Spaanse enclave Ceuta. Deze situatie is extra pijnlijk omdat het midden in Operatie Marhaba valt, een periode waarin Marokko zich inzet om de terugkeer van de Marokkaanse diaspora soepel te laten verlopen.

Lees ook: Marokkaanse diaspora hekelt slechte ontvangst

Ondanks de daling van de brandstofprijzen dit jaar, hebben de redderijen hun tarieven drastisch verhoogd. Deze beslissing valt niet in goede aarde bij de reizigers, die moeite hebben om de prijsstijging te begrijpen.

Lees ook: Hoge vlieg- en zeetarieven: Marokkaanse diaspora gegijzeld

Door deze situatie voelen vakantiegangers zich in de val gelokt. Ze hebben geen andere keuze dan de gevraagde prijzen te betalen om naar huis terug te kunnen keren of hun vakantiebestemming te bereiken. Velen overwegen om in de toekomst andere bestemmingen te kiezen in plaats van naar Marokko te reizen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team