Zoeken

Hoge vlieg- en zeetarieven: Marokkaanse diaspora gegijzeld

12 juli 2024 - 09:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokkanen uit Europa die hun thuisland willen bezoeken, klagen over de hoge prijzen voor vlieg- en boottickets. Ze verwijten de Marokkaanse overheid, en met name het ministerie van Transport, nalatigheid in het aanpakken van dit terugkerende probleem.

"De prijzen voor vlieg- en bootreizen zijn dit jaar torenhoog," zegt Mohamed C., een Marokkaan die in Brussel woont en gewend is zijn zomervakantie in Marokko door te brengen. Hij bekritiseert het gebrek aan actie van de Marokkaanse overheid om effectieve oplossingen te vinden voor dit jaarlijks terugkerende probleem.

Lees ook: Royal Air Maroc: tickets te duur voor Marokkaanse diaspora? Minister antwoordt

In een interview met Madar21 wijst Mohamed erop dat niet alleen Royal Air Maroc hoge prijzen hanteert, maar ook veel andere luchtvaartmaatschappijen. Hij herinnert aan een verklaring van het koninklijk kabinet in 2021, waarin Koning Mohammed VI alle betrokken partijen opriep om de terugkeer van Marokkanen in het buitenland te vergemakkelijken met betaalbare prijzen.

Lees ook: Marokkanen in het buitenland dupe van hoge ticketprijzen

Ook Hassan B., een Marokkaan uit Spanje, heeft elk jaar moeite om per boot naar Marokko te reizen. "De veerdiensten verdubbelen hun tarieven zonder dat iemand ingrijpt," klaagt hij. "Veel Marokkaanse gezinnen kunnen daardoor niet naar huis." Hij roept de overheid op maatregelen te nemen om de prijzen te verlagen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team