Zoeken

Uitzonderlijke premies voor Marokkaanse futsalspelers

7 oktober 2024 - 13:00 - Sport

©

De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) beloont de spelers en de coach van het Marokkaanse futsalteam met royale premies na hun deelname aan het WK futsal in Oezbekistan.

Coach Hicham Dguig ontvangt een bonus van 1 miljoen dirham, in plaats van de eerder vastgestelde 600.000 dirham. Ook de spelers worden beloond voor hun inzet. Zij ontvangen elk 500.000 dirham. De voetbalbond hoopt hen hiermee te stimuleren om goede resultaten te blijven behalen tijdens toekomstige wedstrijden op Arabisch en continentaal niveau.

Lees ook: Marokko’s WK-droom spat uiteen tegen Brazilië

Het Marokkaanse zaalvoetbalelftal bereikte de kwartfinale van het WK, waarin het verloor van Brazilië met 3-1. De wedstrijd werd gespeeld in het Universal Sportcomplex in Buchara. Het team evenaarde daarmee de prestatie van het vorige WK, waar het ook de kwartfinale bereikte. In de achtste finale wisten de mannen van Hicham Dguig Iran te verslaan.

Lees ook: Emotioneel bericht Marokkaans futsalteam na uitschakeling op WK

In de groepsfase behaalden Soufiane El Mesrar en zijn teamgenoten twee overwinningen, tegen Panama en Tadzjikistan. Tegen Portugal leed het team een nederlaag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team