Zoeken

Verkeerschaos zet Marrakech onder druk

12 september 2024 - 08:00 - Marokko

©

Marrakech kampt met een groeiend probleem: de verkeersdrukte. De belangrijkste wegen van de stad, zoals de Avenue Yaacoub El Mansour, Avenue Mohammed V, Avenue Hassan II, Avenue Zerktouni en Avenue Abdelkrim El Khattabi, staan regelmatig volledig vast. Dit zorgt voor grote frustratie bij zowel bewoners als toeristen, die moeite hebben om zich door de stad te bewegen en de bezienswaardigheden te bereiken.

De Lees ook: verkeersproblemen vormen een serieuze uitdaging voor Marrakech, vooral nu het land zich voorbereidt op het hosten van grote sportevenementen zoals de Afrika Cup in 2025 en het WK voetbal in 2030, dat Marokko samen met Spanje en Portugal organiseert. Als er geen oplossing komt, kan de verkeerschaos de reputatie van Marrakech als toeristische trekpleister schaden en leiden tot economische verliezen tijdens deze belangrijke evenementen.

Lees ook: Tanger, Rabat, Marrakech... WK-koorts doet Marokkaanse huizenmarkt exploderen

Er is dringend behoefte aan actie van de autoriteiten. Het is essentieel dat er effectieve plannen en strategieën worden ontwikkeld om de verkeersstroom te verbeteren. Denk aan het verbreden van wegen, het creëren van alternatieve routes en het stimuleren van het gebruik van het openbaar vervoer. Alleen met dergelijke maatregelen kan Marrakech zijn bezoekers in de toekomst vlot blijven ontvangen en een positieve toeristische ervaring bieden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team