Zoeken

Wie helpt Gelderse Abdelfettah en zijn kippen aan woning?

18 oktober 2024 - 19:40 - Wereld

©

Abdelfettah, afkomstig uit Noord-Marokko, leeft sinds maart op een braakliggend terrein in Hoevelaken, Gelderland. Hij slaapt in zijn oude Ford, omringd door een toenemend aantal kippen. Na een conflict met zijn vorige huisbaas is Abdelfettah dakloos geworden maar weigert van zijn kippen te worden gescheiden.

Het gebrek aan comfort en hygiëne begint Ab op te breken. Toch heeft hij het naar eigen zeggen "best aardig op orde". Hij kookt op een vuurtje en zorgt goed voor zichzelf met verse groenten, vlees en fruit. "Ik ben een natuurmens", zegt Abdelfettah aan het AD.

Lees ook: Zoetermeerse Mohamed is alles kwijt na brand, buren grijpen in

Zijn kippen zijn zijn alles. Hij kweekt zelfs nieuwe rassen en hoopt ooit pluimveefokker te worden. Naast de kippen heeft Abdelfettah, of Ab zoals iedereen hem noemt, ook nog 23 valkparkieten, 4 witte tortelduifjes en 7 kwartels, die hij in een volière op het terrein houdt.

Ab, die in Aalsmeer opgroeide, heeft een bewogen leven achter de rug. Hij werd mishandeld door zijn vader en kampt met een posttraumatische stressstoornis. Toch heeft hij altijd hard gewerkt, van boekhouder tot postbezorger. Door een stofwisselingsziekte en mentale problemen lag zijn leven vier jaar stil.

Vlak voor de coronacrisis leek het beter te gaan. Abdelfettah vond de liefde en werk in de horeca. Maar de relatie strandde en na een conflict met zijn huisbaas belandde hij in een juridisch conflict dat leidde tot zijn faillissement.

Lees ook: Alphense solidariteit: 15.000 euro voor Driss’ volkstuintje na brand

Nu de winter eraan komt, dringt de tijd. De gemeente Nijkerk wil de huidige situatie niet langer toestaan. Abdelfettah heeft zich ingeschreven bij woningstichtingen, maar zoekt ook via Marktplaats naar woonruimte waar zijn dieren welkom zijn. "Ik kan geen afstand van mijn dieren doen", benadrukt hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team