Zoeken

Waarom Marokkanen steeds vaker hun vakantie in het buitenland doorbrengen

14 september 2024 - 13:50 - Marokko

©

Steeds meer Marokkanen kiezen ervoor om hun vakantie buiten Marokko door te brengen, met name in Spanje, Turkije en Egypte. Wat is de reden achter deze nieuwe trend?

Hoge prijzen, een beperkt aanbod aan binnenlandse hotels, een gebrek aan persoonlijke vrijheid en een tekort aan entertainment zijn enkele van de redenen waarom veel Marokkanen de voorkeur geven aan een vakantie in het buitenland. Turkije is een populaire bestemming geworden dankzij aantrekkelijke toeristische aanbiedingen: vlucht, transfer, hotel (4 sterren) en excursie zijn beschikbaar vanaf 9000 dirham per persoon en kunnen oplopen tot 25.000 dirham voor een luxe-arrangement, ondanks de gestegen vliegticketprijzen. Dit blijkt uit het recordaantal van 7,3 miljoen toeristen dat Turkije enkel al in juli verwelkomde. In totaal bezochten 28,9 miljoen buitenlanders het land in de eerste zeven maanden van het jaar.

Lees ook: Vakantie in eigen land geen optie voor de Marokkanen

Ook Egypte biedt aantrekkelijke toeristische arrangementen. In Caïro is het mogelijk om een goede 4-sterren hotelkamer te vinden voor 60 euro per nacht. In Hurghada bieden de grote hotelketens tweepersoonskamers aan voor 1000 dirham. In Europa is Zuid-Spanje de favoriete bestemming van Marokkaanse toeristen, vooral degenen die al op het oude continent wonen. Zij trekken naar Marbella, Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Estepona en Puerto Banús vanwege de nabijheid, het bruisende nachtleven en de betaalbare prijzen voor zowel accommodaties als restaurants en hotels. In de eerste zeven maanden van 2024 verwelkomde Spanje 53,37 miljoen toeristen, een stijging van 12% ten opzichte van dezelfde periode in 2023, volgens gegevens van het Nationaal Instituut voor Statistiek. Deze positieve trend werd bevestigd in juli met 11 miljoen toeristen, een stijging van 7,3% in vergelijking met dezelfde periode in 2023.

Lees ook: Marokkanen vluchten massaal naar het buitenland voor vakantie

Volgens Salouane Afandi Berrada, specialist in uitgaand toerisme, profiteren Marokkaanse reisbureaus van voordelige tarieven voor hotels in Turkije, Thailand en Egypte, waardoor ze reizen kunnen samenstellen tegen aantrekkelijke prijzen, meldt L’Économiste. Marokko, dat streeft naar 17,5 miljoen binnenlandse en buitenlandse toeristen in 2026, moet zijn strategie herzien. Het binnenlandse toerisme beleefde een opleving tijdens de Covid-19-pandemie in 2021 en 2022, toen de grenzen gesloten waren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team